V Bratislave sa uskutočnil dvojdňový festival Tradičné vlákna pre súčasný svet

V Bratislave sa uskutočnil dvojdňový festival Tradičné vlákna pre súčasný svet

V Bratislave sa uskutočnil dvojdňový festival ľanu, konopy a žihľavy Tradičné vlákna pre súčasný svet. Návštevníkom ponúkol pestrý program zložený z pútavých prednášok, rozhovorov s remeselníkmi, dizajnérmi a lokálnymi značkami, interaktívnych predvádzaní, workshopov či komentovaných prehliadok.

Podujatie organizovalo Ústredie ľudovej umeleckej výroby a na jeho dvore remesiel na Obchodnej ulici nechýbala ani Tatiana Šušková, ktorá si najskôr k mikrofónu pozvala Alenu Pastorkovú.

V Bratislave sa uskutočnil dvojdňový festival Tradičné vlákna pre súčasný svet I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ľan, konopa a žihľava, prírodné vlákna sú dnes oveľa viac v pozornosti verejnosti a dvojdňové podujatie Tradičné vlákna pre súčastný svet hovorilo o ich využívaní v minulosti, ale aj perspektívach budúcnosti.

Na jednom mieste stretli odborníci, a remeselní majstri, lokálni výrobcovia a dizajnéri, ale aj študenti. Na Dvore remesiel Úľuvu na Obchodnej ulici v Bratislave mali príležitosť zistiť viac o tradičnom aj modernom spracovaní prírodných materiálov. Tatiana Šušková sa najskôr zastavila pri interaktívnej ukážke Metoda Salvu.

V Bratislave sa uskutočnil dvojdňový festival Tradičné vlákna pre súčasný svet II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budúci rok oslávi Ústredie ľudovej umeleckej výroby oslávi osemdesiate výročie svojej existencie. Pekné výročie na prezentáciu svojej činnosti. Na ich narodeninových podujatiach Rádio Regina určite nebude chýbať.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame