Knihy majú šancu na nový život

Knihy majú šancu na nový život

Kríza detského čítania trvá. Sú však ľudia, ktorí to v konkurencii mobilných aplikácií a IT technológií nevzdávajú a o svojho detského čitateľa bojujú ďalej. A ukazuje sa, že zaujímavé aktivity dokážu deti pritiahnuť aj ku knižkám. Tatiana Šušková našla dobrý príklad na základnej škole Narnia v Pezinku, kde medzi deťmi úspešne funguje Klub záchranárov čítania, ktorý organizuje občianske združenie Domov použitých kníh. Pred samotným stretnutím detí Tatiana Šušková oslovila najskôr lektorku Zuzanu Ďoďokovú. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čítanie kníh, rozprávanie sa o knihách, vymýšľanie na základe prečítaných kníh, zachraňovanie kníh, spoznávanie rôznych tajných kútov Knihosveta. Aktivity, ktoré zažívajú deti z cirkevnej základnej školy Narnia v Pezinku ich vťahujú do sveta kníh. V Klube záchranárov si osvojujú čítanie ako zručnosť a spoznávajú, čo im čítanie prináša v bežnom živote, vo vzťahoch a pri učení. Tatiane Šuškovej povedala viac Ľubica Szabóová. 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pekná bodka za končiacim sa mesiacom knihy, čo poviete? A to, že kniha je vzácna komodita nielen pre dospelých, ale aj pre deti by malo byť samozrejmé nielen v tento mesiac, ale po celý rok.

 

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame