Dobrovoľníctvo

Dobrovoľníctvo

Minulý týždeň sa celé Slovensko stalo miestom dobrých skutkov. Bol totiž týždeň dobrovoľníctva, počas ktorého si mohli záujemcovia vyberať z množstva dobrovoľníckych aktivít, ktorými mohli nezištne pomôcť rôznym organizáciám. V Bratislavskom kraji sa začal sobotňajším Trhom dobrovoľníctva, na ktorý nás v pravidelnom seriáli Rádia Regina pozýva Tatiana Šušková:  

Dobrovoľníctvo - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Minulý týždeň prebiehal na celom Slovensku Týždeň dobrovoľníctva, keď mohli ľudia v rôznych organizáciách priložiť ruku k dielu a zveľadiť okolie, priestory budov, parky a záhrady, ale aj pomôcť deťom, seniorom či ľuďom v núdzi. A takto si mohli na vlastnej koži dobrovoľníctvo aj ochutnať a popremýšľať nad tým, či by sa sami nechceli stať dobrovoľníkmi. Na Trhu dobrovoľníctva v Starej tržnici si mohli záujemcovia aj vyskúšať aký druh dobrovoľníctva by im najlepšie vyhovoval. Pri rozhodovaní asistovala s mikrofónom aj Tatiana Šušková. 

Dobrovoľníctvo - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj dnes sa v našom pravidelnom seriáli v Rádiu Regina vraciame k minulotýždňovému Týždňu dobrovoľníctva, ktorý mal tento rok rekordnú účasť. Na celom Slovensku sa doňho zapojilo viac ako 6 000 ľudí, ktorí spolu odpracovali viac ako 14 000 dobrovoľníckych hodín.  Hovorí sa, že je lepšie raz vidieť ako sto krát počuť. Platilo to aj pre záujemcov – možno budúcich dobrovoľníkov – ktorí si takto mohli na vlastnej koži vyskúšať, čo to vlastne dobrovoľníctvo znamená. Na Trhu dobrovoľníctva, ktoré organizovalo Bratislavské dobrovoľnícke centrum v Starej Tržnici to zaujímalo aj Tatianu Šuškovú. 

Dobrovoľníctvo - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň v seriáli Rádia Regina mapujeme Týždeň dobrovoľníctva, ktorý prebehol minulý týždeň na celom Slovensku. Prostredníctvom pomoci rôznym organizáciám mali ľudia príležitosť vyskúšať si, ako chutí pomoc druhým. Dnes sa s Tatianou Šuškovou vyberieme na Mýtnu ulicu, do domu, pred ktorým každé ráno čakajú desiatky ľudí na pomoc. Sociálna pracovníčka Patrícia Kovaľová: 

Dobrovoľníctvo - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Týždeň dobrovoľníctva aj tento rok potvrdil, že ľudí, ktorí sú ochotní poskytnúť nezištne svoje schopnosti a čas v prospech iných ľudí, u nás stále pribúda.

Tatiana Šušková sa o nich v záverečnej časti nášho pravidelného seriálu Rádia Regina zhovára so Zuzanou Majerčíkovou z Bratislavského dobrovoľníckeho centra. Najskôr zhodnotili Trh dobrovoľníctva, ktorý sa na začiatku celoslovenského podujatia konal v Starej Tržnici v Bratislave. 

Dobrovoľníctvo - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak dobro naozaj existuje a nás teší, že rodina dobrovoľníkov na Slovensku sa rozširuje.  Možno sme našim seriálom o dobrovoľníctve vo vás vzbudili pocit, že by ste do nej radi patrili.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame