Srdce na dlani

Srdce na dlani

Dobrovoľníci Bratislavského samosprávneho kraja zažili vo štvrtok večer v Dome kultúry v Zrkadlovom háji v bratislavskej Petržalke opäť po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou milé stretnutia pri odovzdávaní ocenenia pre dobrovoľníkov Srdce na dlani. 

Ešte pred podujatím oslovila Tatianu Šušková Michaelu Bagalovú z Bratislavského dobrovoľníckeho centra, ktoré túto slávnosť dobrovoľníkov a dobrovoľníctva zorganizovalo tento rok už po šiesty krát.

Srdce na dlani I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak posledné dva roky ukázali dôležitosť dobrovoľníckej práce vo fungovaní celej spoločnosti, posledné dva týždne len potvrdili nezastupiteľnosť dobrovoľníkov pri zvládaní humanitárnej krízy spôsobenej vojnou na Ukrajine. Na hraniciach boli prví a systém dobra a pomoci ľuďom na úteku sa rýchlo rozšíril do všetkých kútov Slovenska.

Aj preto malo odovzdávanie ocenení Srdce na dlani za rok 2021 ako prejav vďaky všetkým, ktorí pomáhajú špeciálnu atmosféru. V Dome kultúry Zrkadlový háj ju zachytila Tatiana Šušková, ktorá si k mikrofónu pozvala najskôr Michaelu Bagalovú z Bratislavského dobrovoľníckeho centra.

Srdce na dlani II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Srdce na dlani je ocenenie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok a ich projektov za dobrovoľnícku činnosť, ktorú vykonávajú bez nároku na finančnú odmenu v prospech iných, v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja, ochrany životného prostredia, kultúry, výchovy a vzdelávania a podobne. Príbehy nositeľov ocenenia Srdce na dlani 2021 vám v Rádiu Regina ešte predstavíme.

Autor: Tatianu Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame