Učiteľka z Nemšovej Kristína Bartošová pomáha deťom prekonávať problémy so zajakávaním muzikoterapiou

Učiteľka z Nemšovej Kristína Bartošová pomáha deťom prekonávať problémy so zajakávaním muzikoterapiou

Kristína Bartošová je mladá a všestranne talentovaná žena. Má skúsenosti so spevom, s bábkoherectvom a teraz už možno povedať, že aj s pedagogikou. V tempe, ktoré je jej vlastné, chce udržať aj deti, hoci priznáva, že čas spojený s pandémiou dal zabrať obom stranám. Niečo preveril, niečo potvrdil a niečo nechal otvorené, aby deti aj učitelia mohli ľudsky aj odborne rásť. S Kristínou Bartošovou sa rozprávala Hana Michalčíková.

Učiteľka z Nemšovej Kristína Bartošová pomáha deťom prekonávať problémy so zajakávaním muzikoterapiou I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Muzikoterapia je stará metóda, ktorú poznali aj v Indii či Mezopotámii, a siaha do obdobia 2000 rokov pred Kristom. Ide o liečebnú metódu, ktorá prostredníctvom hudby terapeuticky dosahuje isté ciele, ktoré pomáhajú harmonizovať osobnosť, zvyšovať sebahodnotenie a tiež odstraňovať niektoré zdravotné problémy. Upútala aj učiteľku Kristínu Bartošovú zo Základnej umeleckej školy v Nemšovej, ktorá ju študuje už tretí rok na Akadémii Alternatíva v Olomouci. Jej terapeutické účinky si môže priamo preverovať v praxi. Aj o tom porozprávala Hane Michalčíkovej.

Učiteľka z Nemšovej Kristína Bartošová pomáha deťom prekonávať problémy so zajakávaním muzikoterapiou II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hudba, to je niečo, čo nás ľudí obohacuje, a tí, ktorí s tým majú skúsenosti potvrdia, že aj lieči. Dušu aj telo. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo chce mladá učiteľka z Nemšovej Kristína Bartošová pomáhať svojim žiakom aj prostredníctvom muzikoterapie.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame