Hana Hegerová má svoj pamätný dom v Hubanove

Hana Hegerová má svoj pamätný dom v Hubanove

Narodila sa v Bratislave, no jej mestami boli aj Hurbanovo, Komárno a Praha. Hovoríme o Hane Hegerovej. Spomínať jej veľkolepú dráhu šansonierky, ktorá dobyla svet, to by bolo spomínaním známych skutočností. Možno však neviete, že jej v Hurbanove slávnostne otvorili pamätný dom. V tomto meste totiž strávila časť svojich mladých rokov. Myšlienka otvorenia autentického pamätného domu vznikla ešte počas života Hany Hegerovej. A sama speváčka darovala časť svojich osobných vecí do pripravovanej expozície. Dnes je osobných vecí, fotografií, platní, kníh i listov od fanúšikov toľko, že expozíciu môžu aj obmieňať. Do Hurbanova nás teraz zavedie Martin Jurčo.

Hana Hegerová má svoj pamätný dom v Hubanove - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sme na rozhlasovej návšteve v Hurbanove, kde je pamätný dom Hany Hegerovej. V tomto dome strávila časť mladosti. Dnes tam nájdeme jej osobné predmety, platne, fotografie, noty, ale aj listy od fanúšikov alebo knihy. Celý projekt vymyslel a zrealizoval Maroš Poništ, ktorý je majiteľom domu a obdivovateľom speváčky. V budúcnosti bude azda tento dom aj jedným z hurbanovských lákadiel. Martin Jurčo sa Maroša Poništa pýtal aj na to – aká bola jeho prvá návšteva u Hany Hegerovej.

Hana Hegerová má svoj pamätný dom v Hubanove - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak vás téma zaujíma viac a chceli by ste sa dozvedieť, čo všetko nájdeme v pamätnom dome Hany Hegerovej v Hurbanove, nenechajte si ujsť piatkovú reláciu Na koncert s Reginou. Vysielame ju po 23. hodine a v repríze v nedeľu po 21:00.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame