Inkluzívna móda na výstave v bratislavskom Českom centre

Inkluzívna móda na výstave v bratislavskom Českom centre

Bratislavčanka žijúca v Prahe, umelkyňa Barbara Horáková Fehérová, sa venuje filmovému a divadelnému kostýmu. Michal Herceg sa s ňou však porozprával na jej výstave inkluzívnej módy. Svoj projekt nazvala a/typik. A naozaj, jej atypické modely, ktoré môžete do 11. marca vidieť v Českom centre v Bratislave, sú šité priamo na mieru ľuďom s rôznymi potrebami.

Inkluzívna móda na výstave v bratislavskom Českom centre I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Michal Herceg sa s kostýmovou výtvarníčkou Barbarou Horákovou Fehérovou rozpráva o originálnych modeloch šiat, ktoré navrhla pre konkrétnych ľudí so špecifickými potrebami. Zatiaľ sme hovorili napríklad o podprsenke pre citlivú kožu, o hmatovo zaujímavých šatách pre nevidiacu slečnu alebo o kabáte, ktorý je funkčným a zároveň elegantným riešením pre ženu s jednou rukou.

Inkluzívna móda na výstave v bratislavskom Českom centre II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak vás téma inkluzívnej módy zaujala, vystavené modely šiat Barbary Horákovej Fehérovej nájdete v bratislavskom Českom centre do 11. marca.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame