Fénix - Kultúrna pamiatka roka a Cena nadácie SPP

Fénix - Kultúrna pamiatka roka a Cena nadácie SPP

Celkovo 33 pamiatok bojuje v 17. ročníku súťaže Kultúrna pamiatka roka a Cena nadácie SPP. Symbolicky je pomenovaná podľa bájneho vtáka Fénixa, ktorý vstal z popola. Už len do dnešnej polnoci máte možnosť rozhodnúť, ktorá z pamiatok dostane ocenenie. Zo západného Slovenska bojuje viacero stavieb. Koniareň kaštieľa v Holíči, Pevnosť v Komárne, Hrad Biely Kameň i Beckov, Kaštiele v Ladcoch, vo Voderadoch, vo Svätom Jure i v Čunove, Michalská veža, Dvere kostola v Kráľovej pri Senci, Oplotenie kostola v Tomášove, park v Lednických Rovniach, organ vo Vaďovciach, vodojem v Bernolákove a synagóga v Senci. Podrobnosti o tomto 17. ročníku povedala Martinovi Jurčovi Eva Gulíková z Nadácie SPP.

Fénix - Kultúrna pamiatka roka a Cena nadácie SPP I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o ocenení Fénix – kultúrna pamiatka roka. Výherca dostane krásnu sochu, ktorá vzniká z popola a jej autorom je známy sklársky výtvarník Patrik Illo. Okrem toho odovzdajú aj ocenenie Nadácie SPP. Tento rok bojuje o priazeň 33 pamiatok. Okrem obnovených kaštieľov alebo častí hradu, sú to aj hmotné pamiatky, napríklad dvojkrídlové dvere Kostola sv. Jána Krstiteľa v Kráľovej pri Senci. O aktuálnom hlasovaní povedala viac Martinovi Jurčovi Eva Gulíková z Nadácie SPP.

Fénix - Kultúrna pamiatka roka a Cena nadácie SPP II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

17. ročník ocenenia Fénix – kultúrna pamiatka roka sa uzatvára dnes o polnoci. Na webe môžete hlasovať a ovplyvniť napríklad aj to, ktorý investor dostane 10-tisíc eur na propagáciu obnovenej pamiatky.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame