V bratislavskej mestskej knižnici sa môžu voľne pohybovať už aj ľudia na vozíku

V bratislavskej mestskej knižnici sa môžu voľne pohybovať už aj ľudia na vozíku

Mestská knižnica v Bratislave je ponovom takmer bezbariérová. Nové výťahy a ďalšie úpravy umožňujú prechod medzi knižničnými budovami aj návštevníkom na vozíku. Debarierizačné práce financoval z väčšej časti magistrát mesta, ale značnú časť, takmer 100 000 € knižnica získala od svojej dlhoročnej čitateľky Margity Turčányovej. Viac sa dozvieme z rozhovorov Michala Hercega.

V bratislavskej mestskej knižnici sa môžu voľne pohybovať už aj ľudia na vozíku I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes hovoríme o opatreniach, ktoré v budovách bratislavskej mestskej knižnice odstránili bariéry. Eva Lavríková má v knižnici na starosti komunikáciu s verejnosťou. Michal Herceg sa s ňou rozpráva o návštevníkoch so znevýhodnením.

V bratislavskej mestskej knižnici sa môžu voľne pohybovať už aj ľudia na vozíku II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Plstenie, anglické konverzácie, práca s hlinou či čitateľský klub. Všetko toto sa odohráva pod strechou Mestskej knižnice v Bratislave. Stačí si vybrať a prísť sa do debarierizovanej knižnice pozrieť.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame