Občianske združenie Modrá hliadka pomáha v riešení problémy rodičov detí s autizmom

Občianske združenie Modrá hliadka pomáha v riešení problémy rodičov detí s autizmom

Ľudia s poruchou autistického centra majú na začiatku apríla svoj svetový deň. Hovoríme ľudia – pretože aj malé deti vyrastú a problémov ako ich integrovať do spoločnosti pribúda.

Je však dôležité, aby nebola téma autizmu témou len jedného dňa, ale aby sa rodinám s takýmito deťmi venovala pozornosť počas celého roka.

To bolo ústredné motto celodenného stretnutia občianskeho združenia Modrá hliadka, na ktorom rodičia a odborníci približovali verejnosti ako iný je život rodiny s autistom a prečo okrem odbornej a sociálnej pomoci potrebujú najmä pochopenie okolia. V auditóriu sedela aj Tatiana Šušková.

Občianske združenie Modrá hliadka pomáha v riešení problémy rodičov detí s autizmom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Často sa však stáva, že diagnostika prichádza neskoro, a ešte častejšie, že ak je aj táto porucha správne diagnostikovaná je vôbec veľký problém začleniť dieťa do vzdelávacieho procesu. A práve tejto téme sa bude Tatiana Šušková venovať budúci týždeň v pondelok v Dotykoch Rádia Regina po štrnástej hodine.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame