Ako stráviť príjemnú dovolenku, neotráviť rodinu a byť pri tom šetrný k prírode

Ako stráviť príjemnú dovolenku, neotráviť rodinu a byť pri tom šetrný k prírode

Leto je časom cestovania a objavovania nových miest. Či sa už vyberáte na hory, k vode alebo do iných miest, v ruksakoch by malo mať vždy svoje miesto aj niečo pod zub.

Teplé počasie však so sebou prináša aj vyššie riziko kontaminácie potravín, preto je potrebné pri príprave občerstvenia na cesty myslieť na to, že jedlo musí zostať čerstvé a bezpečné aj na konzumáciu pri vyšších teplotách. Dôležité je tiež správať sa zodpovedne a správne vytriediť odpad, ktorý konzumáciou jedla na výlete vznikne. Tatiana Šušková sa téme venuje najskôr s Ing. Katarínou Fašiangovou, riaditeľkou odboru bezpečnosti potravín a výživy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

Ako stráviť príjemnú dovolenku, neotráviť rodinu a byť pri tom šetrný k prírode Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Do pätice najobľúbenejších tipov výletov patria turistika na horách, návšteva kúpaliska, objavovanie hradov a zámkov, mestská turistika a športové aktivity. Nezabudnime pri nich, aby jedlo, ktoré si na ne berieme so sebou zostalo nielen chutné, ale najmä bezpečné.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame