Projekt Pomôž odpadom v Bratislave pokračuje

Projekt Pomôž odpadom v Bratislave pokračuje

Bratislavské mestské časti sporadicky organizujú zvoz elektroodpadu. Pre mnohých obyvateľov je však problémom jedna z požiadaviek firiem, pripraviť spotrebič na presný čas pred dom. A tu nastáva problém najmä pre seniorov a osamelých ľudí.

Aj preto pokračuje nezisková organizácia Hospitálnej rehole, Domova sv. Jána z Boha a spoločnosti SEWA v projekte, ako pomôcť s elektroodpadom a ako formovať klientov domova. Tými sú zväčša ľudia bez domova. Ďalšia časť projektu sa uskutoční počas tohto víkendu 31. augusta.

O projekte povedali Martinovi Jurčovi viac Jozef Kozák výkonný riaditeľ SEWA a Tibor Kőszegy, riaditeľ neziskovej organizácie Jána z Boha.

Projekt Pomôž odpadom v Bratislave pokračuje I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o projekte sociálnej terapie ľudí bez domova, s ktorým prišla nezisková organizácia Hospitálnej rehole Domova sv. Jána z Boha a spoločnosť SEWA. Ich projekt sa nazýva Pomôž odpadom. Môžete si objednať bezplatné naloženie a likvidáciu elektroodpadu vo všetkých bratislavských častiach. Stačí sa len prihlásiť a v sobotu 30. augusta budú pripravení klienti a projektoví manažéri odviezť váš elektroodpad. Obyvatelia Bratislavy sa vďaka projektu zbavili 16 tisíc kilogramov starých elektrospotrebičov. Spoločnosť SEWA projekt finančne podporuje a garantuje ekologickú recykláciu elektroodpadu. Martinovi Jurčovi povedal viac projektový manažér Jozef Kozák.

Projekt Pomôž odpadom v Bratislave pokračuje II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Projekt Pomôž s odpadmi sa uskutoční už túto sobotu. Pripomeňme, že v pilotnej fáze projektu od októbra do augusta pripravili 11 odvozov elektroodpadu a odviezli spolu 16 tisíc kilogramov starých práčok, chladničiek či televízorov. Od 31. augusta bude v Bratislave zber starých elektrospotrebičov dvakrát za mesiac, a to vždy v sobotu. Domácnosti a spoločenstvá vlastníkov si môžu bezplatný odvoz elektroodpadu objednať na webe pomozodpadom.sk, kde zároveň nájdu rozpis termínov odvozov.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame