Rozhlasovú pyramídu navštívili kolegovia z RTV Nový Sad

Rozhlasovú pyramídu navštívili kolegovia z RTV Nový Sad

Vedia krásne po slovensky, no nemajú taký kontakt s väčšinovým slovenským obyvateľstvom. Asi tak by sme mohli charakterizovať prácu našich kolegov Miroslava Gašpara a Lýdie Príbelovej z Radio-televizia Nový Sad v Srbsku. Pracujú ako redaktori v slovenskom vysielaní v Novom Sade a pokrývajú celé územie Vojvodiny, kde žije slovenské obyvateľstvo. Lýdia a Miroslav prišli aj do Rádia Regina, aby sa pozreli, ako pracujeme v našom vysielaní. Martin Jurčo sa Lýdie opýtal aj na to, ako začínala, keďže je najmladšou v tíme slovenského vysielania.

Rozhlasovú pyramídu navštívili Miroslav Gašpar a Lýdia Príbelová z RTV Nový Sad I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú síce redaktormi, ktorí mapujú slovenský život, no rozptyl ich obyvateľov je veľmi veľký po celej Vojvodine. Navyše, presuny sú nielen oveľa dlhšie ako v našich podmienkach. No o to radostnejšie Miroslava a Lýdiu privítajú. Martin Jurčo sa ich pýtal aj na to, ako sa im darí všetko mapovať.

Rozhlasovú pyramídu navštívili Miroslav Gašpar a Lýdia Príbelová z RTV Nový Sad II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rozprávali sme sa s Miroslavom Gašparom a Lýdiou Príbelovou zo slovenského vysielania vo Vojvodine v Srbsku. No a keďže sme s partnerskou návštevou na rade my zaiste sa vám čoskoro prihlásime z Nového Sadu, Kovačice či Starej Pazovy.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame