Ísť si kúpiť v sobotu ráno suroviny na trh je pre niektorých mestských ľudí už rituálom.
Túto sobotu však mnohí na trhovisko na Miletičovej ulici v Bratislave prišli nielen nakupovať, ale aj ochutnávať.
V obrovských kotloch rozvoniavali halászlé, tradičná fazuľovica, zlatá slepačia polievka s macesovými knedličkami, držky so „špeclami“. Každé jedlo zastupovalo komunitu, ktorá kedysi na území starého Prešporka žila a všetky pripravoval majster kuchár Ondrej Adamik s množstvom dobrovoľníkov. Na podujatí, ktoré sa nenieslo len v znamení jedla, ale aj charity nechýbala Tatiana Šušková.
Charitatívne varenie na Miletičovej ulici pomáha zlepšovať konkrétne ľudské príbehy I.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
50 kilogramov paprčiek, 50 kíl držiek, 350 vajec, 50 kíl muky, 12 kilogramov fazule, 6 veľkých sliepok, 40 kilogramov cibule, 30 kilogramov rýb a veľa lásky.
To boli suroviny, z ktorých za pomoci dobrovoľníkov uvaril v sobotu na trhovisku Miletičova kulinárske delikatesy zo starého Prešporku Ondro Adamik a mohli si na nich pochutnať všetci fanúšikovia „Miletičky“. A nielen to, ale kúpou jedla prispeli aj ku charite. Každý cent totiž pomôžete malému Nicolasovi s ťažkými diagnózami. Priamo pri práci dobrovoľníkov nechýbala ani Tatiana Šušková.
Charitatívne varenie na Miletičovej ulici pomáha zlepšovať konkrétne ľudské príbehy II.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Vďaka dobrému nápadu a nadšeniu organizátorov a dobrovoľníkov sa z obyčajnej novembrovej soboty stal skutočný sviatok. Na trhovisku Miletičova ho najbližšie zažijeme 21. decembra, kedy sa bude opäť chutnať, ale aj pomáhať druhým.