Občianske združenie Free food otvorilo uplynulý rok vzdelávací program pre mladých ľudí, aby ich naučili „udržateľne žiť„. Beáta Repíková oslovila Evu Martinikovú z nadácie, ktorá bojuje proti plytvaniu potravinami a projekt spomínaného občianskeho združenia pod názvom Bystro gastro podporila finančne z grantového projektu Záchranári jedla.
OZ Free food učí mladých ľudí udržateľne žiť I.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Občianske združenie Free food sa usiluje tvoriť novú udržateľnú gastro generáciu na Slovensku. Do diania zapojilo v Bratislavskom kraji dve Stredné odborné školy Gastronómie a hotelových služieb na Mikovíniho ulici a na Farského ulici v Petržalke. V rámci projektu Bystro Gastro vzdelávali mladých ľudí učili ich ako variť bez odpadu. Po vzdelávacích aktivitách a po prezentácii gastro podnikov mladých ľudí študentov ocenili.
Beáta Repíková oslovila z tretieho ročníka Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb, Ninu Cyriovú a Martu Alasad, ktoré založili bezlepkovú gastro prevádzku a porotu zaujali natoľko, že v súťaži získali tretie miesto.
OZ Free food učí mladých ľudí udržateľne žiť II.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.