OZ Free food učí mladých ľudí udržateľne žiť

OZ Free food učí mladých ľudí udržateľne žiť

Občianske združenie Free food otvorilo uplynulý rok vzdelávací program pre mladých ľudí, aby ich naučili „udržateľne žiť„. Beáta Repíková oslovila Evu Martinikovú z nadácie, ktorá bojuje proti plytvaniu potravinami a projekt spomínaného občianskeho združenia pod názvom Bystro gastro podporila finančne z grantového projektu Záchranári jedla.

OZ Free food učí mladých ľudí udržateľne žiť I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Občianske združenie Free food sa usiluje tvoriť novú udržateľnú gastro generáciu na Slovensku. Do diania zapojilo v Bratislavskom kraji dve Stredné odborné školy Gastronómie a hotelových služieb na Mikovíniho ulici a na Farského ulici v Petržalke. V rámci projektu Bystro Gastro vzdelávali mladých ľudí učili ich ako  variť bez odpadu. Po vzdelávacích aktivitách a po prezentácii gastro podnikov mladých ľudí študentov ocenili. 

Beáta Repíková oslovila z tretieho ročníka Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb, Ninu Cyriovú a Martu Alasad, ktoré založili bezlepkovú gastro prevádzku a porotu  zaujali natoľko, že v súťaži získali tretie miesto.

OZ Free food učí mladých ľudí udržateľne žiť II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame