Už zajtra presne na pravé poludnie slávnostne otvoria druhú Špacírku po račanských pivnicách. Priatelia dobrého vína môžu v rámci druhého ročníka navštíviť 17 pivníc, a ochutnať viaceré odrody, ktoré račianski vinári dopestovali výlučne vo svojom miestnom chotári. Návštevníkom ponúknu počas dvoch dní originálne chute, gastronomické zážitky a ojedinelé lákadlá tohto regiónu. Aj o tom, ale aj o vzniku tejto akcie sa Miroslav Würfl rozprával s Ivanom Vranom z Račianskeho vinohradníckeho spolku.
1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V piatok a v sobotu môžete absolvovať Špacírku po račanských pivnicách. Zástupcovia Račianskeho vinohradníckeho spolku otvoria 17 pivníc, kde vám miestni vinári ponúknu typické odrody pre tento Malokarpatský región. Nebudú chýbať ani kulinárske špeciality – takže hladní ani smädní neostanete. Väčšina Račanov vyrába vína starou tradičnou metódou našich predkov. Domáce odrody v zrekonštruovaných pivniciach ponúknu záujemcom v rámci druhého ročníka račianskej špacírky aj mladí vinári, ktorých navštívil Miroslav Würfl.
2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Starostlivo obrobené vinice, šikovných vinohradníkov aj kvalitné vína, to všetko máme aj na západnom Slovensku. Stačí ich len začať objavovať, trebárs už tento víkend, na druhom ročníku račianskej špacírky, ktorá v piatok i v sobotu potrvá až do 21. hodiny.