Slovenských chovateľov ošípaných je každý rok menej. Mnohí zlikvidovali roky budované technológie. V konkurenčnom prostredí, kde fungujú inak dotácie pre zahraničných chovateľov, nie sú schopní tí slovenskí uspieť. Potvrdilo sa to Martinovi Jurčovi na juhozápade Slovenska, presnejšie na pomedzi novozámockého a komárňanského regiónu. V obci Nesvady existuje jeden z mála väčších podnikov chovajúcich ošípané. Martin Jurčo oslovil predsedu tamojšej novozámockej poľnohospodárskej komory a zároveň riaditeľa spomínanej firmy v Nesvadoch Jána Šimuneka.
Chov ošípaných Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pozitívom je, že v kontrole kvality surového bravčového mäsa z viacerých krajín EÚ obstáli slovenskí producenti najlepšie. Myslite na to aj nákupe v obchode.