Mnohí ľudia si myslia, že vinár práve v tomto období sedí doma so založenými rukami a odpočíva. Veď už niekoľko týždňov je po oberačke, hrozno je spracované, vylisované, burčiak predaný a vínko pomaličky kvasí v pivnici. Tak už je naozaj najvyšší čas na poriadny odpočinok. Možno aj vinárom by sa zišiel dlhší oddych, podobne ako medveďom niekoľkomesačný zimný spánok, ale to si nemôžu dovoliť. Čo robí vinár v zime zisťoval Miroslav Würfl. Najprv oslovil Reného Pretzelmayera z Dubovej pri Modre.
Vinárstvo v zime Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Odborníci tvrdia, že správne urobený rez určí kvalitu a množstvo budúcej úrody. Musíte pri tom rozmýšľať ako šachista, pretože ním určíte úrodu aj na dva roky dopredu. Ak sa chcete niečo naučiť a vidieť rez viniča na vlastné oči – v račianskom chotári bude začiatkom februára už 15.ročník súťaže v strihaní viniča. Vlani sa do nej zapojilo 19 súťažiacich z malokarpatského regiónu. Tento rok by ich malo byť ešte viac.