V posledných dňoch všade rezonuje téma škandálu hovädzieho mäsa z Poľska. Mnohí obyvatelia sa zamýšľajú nad samotnou kontrolou, hoci na Slovensku je tento proces pomerne prísny. Lukáš Števík sa vybral priamo do poľnohospodárskeho družstva, kde chovajú ošípané a hovädzí dobytok. Zisťoval, pod akou kontrolou sú zvieratá, kde je to zadokumentované a ako to vyzerá v praxi. Hovorí predseda Poľnohospodárskeho družstva Brezina v Pravoticiach, Ľuboš Podoba.
Škandál s poľským mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Chovatelia sú často nútení vyvážať mäso do zahraničia. Dôvod je veľmi jednoduchý. Podľa slov Ľuboša Podobu, ak majú predať mäso cez tzv. elektroniku aukciu, kde nakupujú veľké stravovacie zariadenia, nedokážu cenou konkurovať spoločnostiam zo zahraničia.