Vieme čo jeme a prečo? V prípade májovej bryndze v tom máme jasno. Lebo ju milovali už naši predkovia a chutí aj nám. V nátierkach, polievkach, pirohoch, no a samozrejme najviac v haluškách. Bryndza je národná špecialita a navyše chutná. A hoci tohtoročný studený máj pripravil ovečkám prekvapenie v podobe zasnežených pastvín, bolo to len dočasné a zdravej pochúťky sa vzdávať nemusíme. Dúfame, že chuť vám porastie aj s ďalšími informáciami Hany Michalčíkovej.
Májová bryndza Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Bryndzu dokonca môžu jesť aj deti alergické na mlieko. Počas jej spracovania totiž dochádza k úbytku problematickej laktózy a pre žalúdok je tak ľahšie stráviteľná. Akú dôležitú úlohu hrala vo výžive Slovákov ,potvrdzuje aj to, že ju nájdeme aj v slovenských prísloviach: „Česť za česť a bryndzu za peniaze.“