Aj pálenie má svoje pravidlá

Aj pálenie má svoje pravidlá

Záhradkári aj mnohí pestovatelia vedia, ako postupovať pri poctivom pálení ovocia. Ak chcú vo finálnej fáze kvalitný destilát, jeho výrobu prenechávajú odborníkom a ovocie dovezú do pestovateľskej pálenice. Na celom Slovensku je ich niekoľko desiatok, a napríklad  v senickom okrese nájdete spolu až šesť prevádzkyschopných páleníc. Patrí k nim aj obnovená v Prietrži - len 5 km od okresného mesta. Na Záhorí nahrával Miroslav Würfl. 

Aj pálenie má svoje pravidlá Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V pestovateľskej pálenici sa v súčasnosti používajú už iba moderné technológie, ale netreba zabúdať, že iba zdravé a dozreté ovocie nám zaručí kvalitný kvas, ktorý je základom pre znamenitú chuť pálenky. To už vedeli aj naši predkovia a ak sa im dobre vodilo, tak v malých dávkach užívali aj  takto dopestovanú medicínu.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame