Prvým letným perlivým burčiakom sa začína tohtoročná vinohradnícka a vinárska sezóna. Mnohí skutoční vinári však ako výsledok svojej produkcie považujú až víno. Aké bude tento rok?. Ťažká otázka, keďže hrozno sa dostane pod strechu až o niekoľko týždňov. Martin Jurčo zašiel na dolnú Nitru, kde sa ešte ťažšie odhadujú úrody a charakter ročníka 2021. Aké sú špecifiká tejto lokality? Odpovedal mu hlavný technológ Poľnohospodárskeho družstva Mojmírovce Juraj Majšík.
Akú očakávajú úrodu vinári na dolnej Nitre? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Nielen vinárov a vinohradníkov na dolnej Nitre, presnejšie povedané v Mojmírovciach, poznačila aj situácia v obchode v čase koronakrízy. Keďže väčšia časť produkcie z tohto regiónu sa dostáva k spotrebiteľovi cez gastro sektor – malo by ich to poznačiť výraznejšie. Ako sme sa však dozvedeli, spotrebitelia si našli svojich vinárov – a tak sa úspešne podarilo distribuovať produkciu cez e-shopy.