Po iné roky v tomto čase sme si už mohli na každom kroku kúpiť burčiak a vo viniciach vidieť pracovať zberačov aj techniku. Tento rok je to trochu inak. Počasie spôsobilo posun dozrievania úrody a prvé burčiaky sa začínajú len teraz kde-tu objavovať. V mnohých viniciach to zatiaľ zíva prázdnotou, v niektorých sa spúšťajú prvé zbery. Aká bude úroda a najmä produkty z nej? Zisťovala Jana Obrancová.
V mnohých viniciach to zatiaľ zíva prázdnotou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Až zhodnotenie sezóny ukáže, či vína z tohto ročníka naozaj budú patriť k tým najlepším. Faktom však je, že hoci majú vinári za sebou ťažké mesiace, tento rok ich ľadovec či jarné mrazy nepotrápili až natoľko, ako niektoré minulé roky.