Ako udržať stabilitu cien výrobkov pri neustálom zvyšovaní cien surovín a energií

Ako udržať stabilitu cien výrobkov pri neustálom zvyšovaní cien surovín a energií

Slovenský trh potravín zaznamenáva podľa Štatistického úradu až sedemnásť a pol percentnú infláciu. Hovorí sa o náraste cien surovín, nákladoch na dopravu a tiež cien za energie. A to sa konečnému spotrebiteľovi nepáči aj napriek tomu, že situácia vplýva na všetky články obchodu, teda dodávateľov, veľkoobchodníkov, aj prevádzkovateľov reštaurácií a malých podnikov.

Ako je možné reagovať na výkyvy cien potravín súvisiace s infláciou, sa Marcela Jedináková opýtala majiteľa reštaurácie v Malackách a maloobchodnej siete potravín Lukáša Kujana.

Ako udržať stabilitu cien výrobkov pri neustálom zvyšovaní cien surovín a energií Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame