Na nedávnej súťaži vo Francúzsku bodovali desiatky slovenských vín

Na nedávnej súťaži vo Francúzsku bodovali desiatky slovenských vín

Slovenské vína vedia predčiť aj vína z veľkých vinárskych veľmocí, akými sú napríklad Francúzsko, Španielsko či Taliansko. Svedčia o tom aj výsledky nedávnej medzinárodnej súťaž vo Francúzsku. Z necelých dvoch stoviek prihlásených vín zo Slovenska, ich zabodovalo až 74, pričom viaceré si odniesli aj tie najvyššie ocenenia. Viac zistila Jana Obrancová.

Na nedávnej súťaži vo Francúzsku bodovali desiatky slovenských vín I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takmer 30 slovenských vinárstiev bodovalo na nedávnej prestížnej vinárskej súťaži vo Francúzsku. Naše vína tam obstáli v silnej konkurencii z 38-mych krajín sveta, a v niektorých kategóriách porazilo aj tradičné vinárske veľmoci. Tým na druhej strane meniaca sa klíma čoraz viac zasahuje do chute a kvality vína.

Na nedávnej súťaži vo Francúzsku bodovali desiatky slovenských vín II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenské vína zažili obrovský úspech na medzinárodnej súťaži vo Francúzsku, želať si istotne môžeme, aby sa im takto dobre darilo aj na ďalších svetových súťažiach.

Autorka: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame