Hlohovecké víno

Hlohovecké víno

Dnes večer sa v Modre stretnú všetci vinohradníci a vinári. Ocenia úspešných zo svojich radov, pre ktorých bola predchádzajúca sezóna priaznivá. Národný salón vín si cez svoj zväz takto pripomína aj významné osobnosti vinohradníctva a vinárstva.

My si teraz povieme niečo o zákulisí pestovania hrozna a dorábania vína. Hlohovecký región je celé desaťročia priestorom, kde sa dorába kvalitné hrozno. Najlepšie vína vyrábané v Pezinku a v Modre pochádzali aj z hrozna z tohto teritória. Dnes sa časť produkcie spracováva priamo v lokalite, kde dozrelo – a jedným z podnikov je aj vinárstvo Golguz v Hlohovci.

Čím je táto lokalita špecifická? Martin Jurčo sa rozprával s odborníčkou na technológie spracovania hrozna Monikou Laciakovou.

Hlohovecké víno I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes vinohradníci a vinári oceňujú svojich úspešných členov a aj preto sa o pestovaní hrozna, presnejšie povedané dorábaní vína. Súčasné nové a moderné technológie umožňujú sa čo najviac priblížiť k príslušným charakteristikám jednotlivých druhov vín.
Martin Jurčo sa rozprával s Jaroslavom Brožom z Pannonia Winery, ako sa najlepšie priblížiť danému druhu vína podľa sorty hrozna.

Hlohovecké víno II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Národný salón vín ocenil viackrát práve vinárstvo Golguz cenou najvyššou, aké budú tie dnešné úspešné vinárstva a úspešní pestovatelia sa dozvieme práve dnes večer a o niekoľko dní vo našom vysielaní.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame