V súčasnosti sa čoraz častejšie stretávame s pojmom digitalizácia, a to v spojení s verejnou správou, zdravotníctvom alebo riadením výrobných procesov. Cieľom je zvýšiť efektivitu, znížiť náklady, a rýchlo reagovať na meniace sa trhové požiadavky. Čo si ale máme predstaviť pod digitálnou transformáciou v potravinárstve? Na to sa Vlasta Cigánková spýtala Jozefa Goliana z Fakulty biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.
Čo je to digitálna transformácia v potravinárstve a ako ju využiť?
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Slovensko má pritom v budúcom roku vyčerpať z eurofondov viac ako 1,5 miliardy € a v roku 2026 viac ako 2 miliardy €. Podľa ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie už teraz v čerpaní výrazne zaostávame.