Je dvojitá kvalita potravín aktuálny problém?

Je dvojitá kvalita potravín aktuálny problém?

Rovnaký výrobok v rôznych štátoch Európskej únie, no iné zloženie, chuť, prípadne použite náhrady miesto cukru. Aj tak možno charakterizovať dvojitú kvalitu potravín. O tejto téme sa hovorí už viac ako päť rokov a až tento rok nastal konečne posun. Legislatíva myslí na tento jav už od prvého júla. Aj keď producenti potravín hovoria, že sa dotýkal len malého množstva nadnárodných producentov a dávno je už minulosťou.

Martinovi Jurčovi vysvetlil problém a tému Martin Krajčovič zo Slovenskej aliancie moderného obchodu.

Je dvojitá kvalita potravín aktuálny problém? I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o dvojitej kvalite potravín. Už pred niekoľkými rokmi porovnania ukázali, že výrobcovia pôsobiaci na viacerých trhoch odlišovali, či ide nejaký výrobok na Slovensko alebo do Rakúska. Aj preto sa v téme angažovalo aj naše Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Od prvého júla teda vstupujú do platnosti predpisy na kontrolu dvojakej kvality potravín.

Je dvojitá kvalita potravín aktuálny problém? II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dvojitá kvalita potravín už teda bude oficiálne kontrolovaná aj orgánmi Európskej únie. Pre nás platí pravidlo, o ktorom sme vo vysielaní hovorili. Treba pri nákupe zvažovať a nakupovať nielen podľa ceny. A hlavne čítať etikety.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame