Navštívili sme Uhrovské múzeum

Navštívili sme Uhrovské múzeum

Leto a prázdniny sú obdobím, v ktorom navštevujeme rôzne kúty našej vlasti a zoznamujeme sa s prírodou, aj históriou kraja. Dobové kaštiele, hrady a zámky, ale aj múzeá ,sú miestami trvalého záujmu celých rodín. Ak vás cesta zavedie aj do okolia Bánoviec nad Bebravou, určite neobíďte ani Uhrovec. Obec slávnych rodákov Ľudovíta Štúra aj Alexandra Dubčeka, ktorá má čo ponúknuť. Začať môžete tak ako Hana Michalčíková návštevou Uhrovského múzea. 

Navštívili sme Uhrovské múzeum - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 Ako sme počuli od Eleny Beštovej, v  Uhrovskom múzeu môžete spoznať tradície ľudu Uhrovskej doliny i samotného Uhrovca - ľudové odevy, kroje a ručné práce, aj domáce predmety z minulosti a osobnosti tohto kraja.

V múzeu, zásluhou cenných exponátov majú možnosť návštevníci pochopiť dejinné súvislosti aj nutnosť uchovávania kultúrneho dedičstva pre súčasné a budúce generácie. Hana Michalčíková pokračuje v jeho prehliadke spolu s Elenou Beštovou.

Navštívili sme Uhrovské múzeum - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Uhrovské múzeum ukrýva cenné zbierky historických predmetov  , ktoré sú dôkazom bohatej minulosti obce. Zároveň slúži na zviditeľnenie obce Uhrovec - rodiska Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka - osobností, ktoré sú súčasťou našich národných dejín.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Obec Uhrovec

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame