Na univerzitách sa začína nový akademický rok

Na univerzitách sa začína nový akademický rok

Mnohé univerzity začínajú nový akademický rok už na budúci pondelok. 20. septembra bude slávnostné otvorenie na Univerzite Komenského. Všetko je to online, čiže bohatý program plný diskusií aj koncertov sa dá sledovať z pohodlia obývačiek, autobusov či internátov. O 11. hodine sa študentom prihovorí rektor Marek Števček. Reč bude aj o tom prečo a ako prešla Univerzita Komenského k novej vizuálnej identite. V priamom prenose sa predstavia aj skúsení standupisti. Mária Babinská najskôr oslovila Radomíra Masaryka – prorektora pre vonkajšie vzťahy.

Na univerzitách sa začína nový akademický rok 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako budú fungovať internáty? Vieme, že takmer polovica študentov Univerzity Komenského využíva možnosť ubytovania v jednom z jej zariadení. Ak sa študent ubytuje a do 30. septembra sa kvôli dištančnej výučbe bude chcieť odísť, internát mu umožní zmluvu ukončiť, vráti mu alikvotnú časť ceny za ubytovanie a jeho miesto priradí ďalšiemu záujemcovi. Ak sa rozhodne ukončiť ubytovanie od 1. októbra, tak sa postupuje v súlade so zmluvou o ubytovaní. No a tí, korí nevyužijú pridelené ubytovanie, tak sa tým vzdávajú svojho nároku na ubytovanie v tomto akademickom roku aj v prípade, ak by sa prezenčná výučba v letnom semestri obnovila. Mária Babinská sa opäť zhovárala s prorektorom pre vonkajšie vzťahy na Univerzite Komenského Radomírom Masarykom.

Na univerzitách sa začína nový akademický rok 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko ubytovanie na internátoch Trnavskej univerzity, Univerzity Komenského a nitrianskej univerzity Konštantína Filozofa.

Autor: Mária Babinská, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame