Cena Ondreja Štefanka putovala pedagogičke Etele Farkašovej

Cena Ondreja Štefanka putovala pedagogičke Etele Farkašovej

16. 9. sa na pôde Filozofickej fakulty  Univerzity Komenského v Bratislave konalo slávnostné odovzdávanie Ceny Ondreja Štefanka dlhoročnej vysokoškolskej pedagogičke, filozofke a spisovateľke Etele Farkašovej. Cena sa udeľuje za výnimočný prínos ku kultúrnemu životu zahraničných slovenských komunít. Túto cenu udeľuje Kultúrna a vedecká spoločnosť Ivana Krasku v Nadlaku v Rumunsku. Redaktorka Ivica Ruttkayová sa porozprávala s ocenenou Etelou Farkašovou a tajomníkom spoločnosti Pavlom Hlásnikom.

Cena Ondreja Štefanka putovala dlhoročnej pedagogičke Etele Farkašovej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme, že v Bratislave bola 16.9. slávnostne odovzdaná Cena Ondreja Štefánka filozofke a spisovateľke Etele Farkašovej  výnimočný prínos ku kultúrnemu životu zahraničných slovenských komunít a rovnako za informovanie o ich aktivitách na Slovensku. Okrem   iného spolu so spisovateľkou Vierou Benkovou zo srbskej Vojvodiny  iniciovala vznik piatich antológií, ktoré predstavili tvorbu slovenských spisovateliek z Maďarska, Srbska, Rumunska, Slovenska.

Autor: Ivica Ruttkayová, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame