Ako môžeme využívať drony?

Ako môžeme využívať drony?

Drony sú v súčasnosti veľmi populárne. Po roku 2006 sa začalo s ich využívaním na komerčné účely pre bežných ľudí. Vďaka nim si môžeme spestriť svoje fotoalbumy peknými zábermi z výšok. Postupne sa drony vyvíjali, z jednoduchých kvadrokoptér sa stali zložité systémy určené na rôzne úlohy, či už ide o inšpekcie stavenísk, plodín, rôzne pátracie a záchranné práce, inventúry skladov v logistických centrách alebo využitie na prepravu tovarov či biologických vzoriek. Mária Babinská sa zhovárala s Jozefom Rodinom z Ústavu robotiky a kybernetiky Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Využitie dronov I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mohlo by sa zdať, že v budúcnosti bude nad našimi hlavami lietať veľa dronov, no realita je trošku zložitejšia. Nesmieme zabúdať aj na legislatívu. Jozef Rodina z Ústavu robotiky a kybernetiky Slovenskej technickej univerzity povedal Márii Babinskej ďalšie zaujímavé informácie. Najskôr bude reč o využití týchto zariadení v rôznych oblastiach, napríklad dron ako záchranár.

Využitie dronov II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jozef Rodina z Ústavu robotiky a kybernetiky Fakulty elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave nás zasvätil do zaujímavého sveta dronov. Ako sme počuli môžu nám pomôcť v rôznych oblastiach.

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame