Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu putovala do Bratislavy

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu putovala do Bratislavy

„Mladým ľuďom dávame možnosť zažiť pocit radosti a uspokojenia z dosiahnutých cieľov“ – takto sa vyjadril princ Philip. Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu, v skratke DofE založil pred vyše 65 rokmi. Dnes sa ročne na celom svete vo vyše 130 krajinách do toho programu zapája viac ako 1,3 milióna mladých ľudí. Pred pár dňami bola online ceremónia, kde si vyše 1 300 Slovákov prebralo ocenenie za svoju vytrvalosť a cieľavedomosť. Študenti sa vďaka tejto skúsenosti učia ako nastavovať ciele v rôznych oblastiach svojho života, cibria si svoju motiváciu kráčať za tým, čo si na začiatku svojej cesty zaumienili. Bratislavčanka Sarah Králová je maturantka, študuje na Bilinguálnom gymnáziu C. S. Lewisa. Sú tri úrovne tohto programu, bronzová, strieborná a zlatá, Sára dosiahla najvyššiu úroveň. Zhovárala sa s ňou Mária Babinská. 

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu putovala do Bratislavy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola Sarah Králová z Bratislavy. No, spomeniem aj ďalšiu úspešnú účastníčku DofE. 17 ročná Ema Horská dosiahla striebornú úroveň, študuje na gymnáziu v Nitre, naučila sa Popolušku v posunkovej reči. Aktivity, ktorým sa venujú študenti v rámci tohto medzinárodného programu a tie ciele sú skutočne rôzne.

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame