Regionálne centrum podpory učiteľov pre Bratislavu a okolie

Regionálne centrum podpory učiteľov pre Bratislavu a okolie

Ako pozitívne podporiť klímu v triede...Ako sa vyznať v spleti hoaxového sveta....Komunikácia na úrovni učiteľ a žiak....Odolnosť učiteľa alebo Ako vytrhnúť žiakov z letargie. To sú len niektoré témy, ktoré riešia naši pedagógovia.  Pomoc im poskytuje  Regionálne centrum podpory učiteľov. Od septembra minulého roka na Slovensku funguje 16 centier, počas budúceho školského roka by ich malo byť 40.  Mária Babinská oslovila riaditeľku Regionálneho centra podpory učiteľov v Bratislave a v okolí Janu Chomistovú.

Regionálne centrum podpory učiteľov - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Regionálne centrum podpory učiteľov je štátny projekt, je financovaný z plánu obnovy a vytvorilo ho ministerstvo školstva. Centrá vznikli v septembri minulého roka. Ich poslaním je pomôcť učiteľom vyriešiť ich problémy. Mária Babinská bola na workshope v Základnej škole Tupolevova v Petržalke. Aktualizačné školenie viedla mentorka Regionálneho centra podpory učiteľov v Bratislave Eva Gambalová.

Regionálne centrum podpory učiteľov - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Regionálnom centre podpory učiteľov v Bratislave a okolí, čiže ide o Malacky, Senec a Pezinok pôsobí v súčasnosti 23 mentorov a budúci rok by mali pribudnúť ďalší piati. Sú to teda učitelia z praxe, samozrejme učia v škole a zároveň robia lektorov, teda pomáhajú a podporujú iných pedagógov.

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame