Životný štýl – Ján Hladík

Životný štýl – Ján Hladík

Zo záhoráckej obce Zohor pochádzajú viacerí významní výtvarníci. Narodili sa tu Albín Brunovský, Alojz Struhár, žijú v nej animátor Marián Kimlička, sochár Alojz Drahoš i grafik a fotograf Ján Hladík.

Absolvent Strednej umeleckej priemyselnej školy na bratislavských Palisádach sa venuje maľbe prepojenej s fotografiou, knižnej grafike a aj organizovaniu medzinárodných podujatí. O jeho životnom štýle sa s ním porozprávala Iveta Pospíšilová. Najskôr ju zaujímalo, ako sa dostal chlapec zo záhorskej obce medzi špičkových výtvarníkov.

Životný štýl – Ján Hladík - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V súčasnosti sa grafik a fotograf Ján Hladík okrem iných aktivít venuje príprave svojej výstavy v Brne, prezentácii tvorby spolurodáka Alojza Struhára v rodnej obci a tiež príprave knihy Bratislavská ŠUPka homage. Je to kniha vďakyvzdania riaditeľovi Jozefovi Brynychovi od študentov, akými boli Juraj Jakubisko, Milan Sládek, Jozef Bednárik a ďalší.
Ján Hladík je držiteľom ocenenia QEP– Certifikovaný európsky fotograf, ktoré mu udelila Európska asociácia profesionálnych fotografov. Žije stále v Zohore, v rodine so štyrmi deťmi, v rodinnom dome s dvoma psíkmi a záhradou. Ivete Pospíšilovej porozprával aj o tom, čo je preňho podstatné a čo ho najviac ovplyvňuje.

Životný štýl – Ján Hladík - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Galéria

Jan-Hladik Jab-Hladik-3
Iveta Pospíšilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame