Žuvací tabak v školách

Žuvací tabak v školách

„Žuvací tabak“ sa bežne predáva ako cigarety, cigary, či tabak do fajky. Medzi mladými ľuďmi je veľmi obľúbený. V ostatných rokoch mnohí na to presedlali najmä z dôvodu, že je zakázané fajčiť v reštauráciách, či v práci. Keď si chce niekto zapáliť, musí ísť von, čo je dosť obťažujúce najmä v zime. Takto dostanú nikotín do tela aj bez dymu. Žiaľ, žuvací tabak je teda vážnym problém, už aj na základných školách sa s ním deti stretávajú. Mária Babinská najskôr urobila anketu medzi 17 ročnými študentmi Obchodnej akadémie na Račianskej ulici

Žuvací tabak v školách 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako sme pred chvíľou počuli 17 ročných stredoškolákov, mnohí užívajú žuvací tabak a viacerí sú už od neho závislí. Kdekoľvek sa dá zohnať, kedykoľvek sa dá užiť  a v podstate si to nikto ani nemusí všimnúť, keďže vôbec nezapácha. Má lákavú chuť, preto čoraz mladšie ročníky ho chcú vyskúšať. Na mnohých základných, či stredných školách musia riešiť tento vážny problém. Na Obchodnej akadémii na Račianskej ulici v Bratislave robia rôzne preventívne aktivity, vysvetľujú študentom prečo je to také nebezpečné. Mária Babinská sa zhovárala so sociálnou pedagogičkou na škole Michaelou Lobovou.

Žuvací tabak v školách 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Žuvaciemu tabaku - ako vážnemu problému sa budeme venovať aj v piatok predpoludním na budúci týždeň. Kolegyňa Beáta Repíková oslovila viacerých odborníkov.  

Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame