Motivačné videá majú prilákať žiakov na štúdium

Motivačné videá majú prilákať žiakov na štúdium

Dni otvorených dverí na školách majú svoj význam. V prípade poľnohospodárskych a potravinárskych odborov už štyri roky pomáha záujemcom o štúdium súťaž Podpor svoj odbor. Stredoškoláci pripravujú motivačné videá pre končiacich žiakov základných škôl. Súťaž pripravuje a vyhodnocuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora.
Martinovi Jurčovi o záujme pripravovať takéto videá hovorí východná poradkyňa Oľga Gézeová zo Strednej odbornej školy v Pruskom.

Motivačné videá majú prilákať žiakov na štúdium I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o projekte Podpor svoj odbor. Stredoškoláci už štvrtý rok pripravovali  motivačné videá o svojich agropotravinárskych odboroch. Tak lákajú žiakov základných škôl, aby si vybrali zo zaujímavých pracovných zameraní. Každoročne sa do projektu zapája aj Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave. Martin Jurčo oslovil riaditeľku Ivetu Bakičovú.

Motivačné videá majú prilákať žiakov na štúdium II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spomeňme aj ďalších úspešných a ocenených študentov: Diana Nováková zo Sobraniec odbor agropodnikanie-poľnohospodársky manažment,  Miroslav Miklušek a Michal Buš z Tvrdošína odbor operátor lesnej techniky a napokon Liana Plauterová z Liptovského Mikuláša odbor cukrár.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame