Zápis detí s poruchou správania a učenia do prvých ročníkov

Zápis detí s poruchou správania a učenia do prvých ročníkov

Apríl je už tradične v znamení zápisov detí do prvých ročníkov. Tie potrvajú až do konca mesiaca. Sú prvou väčšou skúškou zrelosti pre deti samotné, ich rodičov, ale aj pedagógov v materských školách. Mnohí z predškolákov už vedia pracovať s ceruzkou, strihať obrázky, vymaľovávať, poznajú písmenká, číslice a podaktoré vedia už  aj čítať a písať. Sú však aj deti, ktoré vo veku zápisu do základných škôl môžu mať poruchy správania a učenia. Aj im bude dnes popoludní venovať pozornosť Hana Michalčíková.

Zápis detí s poruchou správania a učenia do prvých ročníkov I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Príprava na školskú dochádzku u budúcich prváčikov je dôležitá tak v materských školách, ako aj v rodinách. V predškolskej výchove sa deti učia základom kreslenia, písania aj poznávania abecedy, ale učia sa aj pozornosti a dôležitým školským návykom. Doma im čítame rozprávky, učíme ich správne komunikovať aj správať sa. V prvej triede sa stretávajú často deti s rozdielom jedného roka - čo nie je zanedbateľné. Aký je názor odborníčky, zisťovala Hana Michalčíková u Evy Smikovej z Ústavu detskej psychológie a patopsychológie.

Zápis detí s poruchou správania a učenia do prvých ročníkov II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako potvrdzuje Eva Smiková z Ústavu detskej psychológie a patopsychológie, hoci detí s poruchami učenia pribúda, vieme ich liečiť včas a lepšie. Materské školy, aj základné školy posielajú deti na vyšetrenie častejšie a nezanedbateľný je aj fakt, že rodičia sa už nehanbia o probléme hovoriť a obracať sa na odborníkov.

Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame