Festival Starmus: Spoločne zmeníme svet

Festival Starmus: Spoločne zmeníme svet

V rámci festivalu STARMUS, ktorý sa koná v dňoch 12. – 17. mája sa Bratislava stala miestom stretnutia najväčších svetových vedeckých kapacít, laureátov Nobelovej ceny, astronautov a aj svetoznámych umelcov. Témou festivalu je budúcnosť našej planéty.

Súčasťou festivalu Starmus je aj realizácia pilotného ročníka PBL výzvy určenej pre 2. stupeň základných škôl a pre stredné školy na prihlásenie projektov, v ktorých deti a mladí ľudia menia prostredie, v ktorom žijeme k lepšiemu. Je to súťaž na podporu projektovej výučby na školách na Slovensku a prináša možnosť pre deti a mladých ľudí rozmýšľať o tom ako maximalizovať pozitívny alebo minimalizovať negatívny dopad školy na lokálne životne prostredie.

Prezentácia projektov sa konala 15.5. na Hlavnom námestí v Bratislave. Redaktorka Ivica Ruttkayová sa tu porozprávala s jednou z porotkýň s etablovanou biofyzičkou a pedagogičkou Ľubicou Lacinovou a oslovila aj dve dievčatá z víťazného tímu v kategórii stredné školy.

Festival Starmus: Spoločne zmeníme svet Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme, že súčasťou festivalu Starmus v Bratislave sa stalo aj vyhodnotenie projektov detí a mladých ľudí PBL Výzvy Spoločne meníme svet!. Teda súťaže určenej pre podporu projektovej výučby na školách na  celom Slovensku.V kategórii Základných škôl vyhral tím detí zo Súkromnej základnej školy v Novej Dubnici.

Autorka: Ivica Ruttkayová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame