Múzeum školstva má novú expozíciu

Múzeum školstva má novú expozíciu

Či sme zo školy vyšli nedávno alebo pred mnohými rokmi, pre každého z nás je v živote dôležitým prvkom. Potvrdili to aj prví návštevníci celkom novej expozície Múzea školstva a pedagogiky. Z nevyhovujúcich priestorov v bratislavskej Petržalke sa presťahovali do nádhernej historickej budovy starej školy v Devínskej Novej Vsi. Popri expozícii z histórie už majú oficiálne otvorené a pripravujú celý rad sprievodných podujatí pre malých i tých dospelých.

Martin Jurčo začal prehliadku Múzea školstva a pedagogiky s jej riaditeľkou a kurátorkou Martinou Kočí a hneď na začiatku si vyskúšali najobľúbenejší exponát.

Múzeum školstva má novú expozíciu I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S kurátorkou a riaditeľkou Múzea školstva a pedagogiky Martinou Kočí sme sa pozreli do ich nových priestorov. Najnovšie ich nájdete v historickej budove z 20. rokov minulého storočia v Devínskej Novej Vsi. Pravidelne otvorené majú každý štvrtok a podľa potreby pre školské výpravy.

Pred pesničkou sme hovorili o jednej z pomôcok, ktorá by isto bola potrebná v školách aj dnes ukazuje zemeguľu a postavenie slnka a planét okolo nej.

Martinovi Jurčovi kurátorka Martina Kočí porozprávala napríklad aj o tom, že v časti novších dejín je veľmi obľúbeným exponátom aj meotar. Ešte predtým sa vrátili k učebným pomôckam z prvej Československej republiky.

Múzeum školstva má novú expozíciu II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Múzeum školstva a pedagogiky, ktoré nájdete v Devínskej Novej Vsi na Charkovskej ulici pripravuje počas celého roka aj celý rad interaktívnych podujatí, aj sa tam vyberiete aj s deťmi, nájdete veľa spoločných zaujímavých exponátov.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame