Štátny archív v Trnave predstavuje vývoj hier a hračiek v priebehu storočí

Štátny archív v Trnave predstavuje vývoj hier a hračiek v priebehu storočí

Štátny archív v Trnave sa okrem uchovávania dokumentov a iných archiválií venuje aj ich popularizácii a zviditeľňovaniu. Pri príležitosti Svetového dňa hier pripravil výstavu hračiek a hier tak, ako sa vyvíjali v priebehu storočí. Obsahuje nielen trojrozmerné predmety, ale ju dopĺňajú aj archívne dokumenty s témou hier a hračiek. Bola si ju pozrieť aj Vlasta Cigánková.

Štátny archív v Trnave predstavuje vývoj hier a hračiek v priebehu storočí I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kto sa hrá, nehnevá aj také je motto výstavy Hry a hračky v priebehu storočí, ktorú aktuálne prezentuje Štátny archív v Trnave. Jej súčasťou bola aj výtvarná súťaž Moja najobľúbenejšia hračka, ktorú archív vyhlásil pre žiakov materských a základných škôl v trnavskom regióne. Vlaste Cigánkovej ju predstavila riaditeľka trnavského archívu Júlia Ragačová.

Štátny archív v Trnave predstavuje vývoj hier a hračiek v priebehu storočí II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Výstava venovaná hrám a hračkám, ale aj dokumentom o nich potrvá v Štátnom archíve v Trnave na Štefánikovej ulici do 31. októbra 2024.

Autorka: Vlasta Cigánková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame