V Leopoldove otvorili jasle v rodinnom dome

V Leopoldove otvorili jasle v rodinnom dome

Už sme v našom vysielaní v zime hovorili o otvorení denného stacionára a detských jaslí v Leopoldove. Mesto prerobilo starú budovu v susedstve mestského úradu, z vlastných prostriedkov, európskych zdrojov a štátneho rozpočtu. Opravili rodinný dom a pripravili detské jasle s alternatívnou výučbou. Zatiaľ funguje trieda pre 15 detí. Slávnostné otvorenie bolo počas víkendu. Martin Jurčo oslovil primátorku Leopoldova Teréziu Kavuliakovú.

V Leopoldove otvorili jasle v rodinnom dome I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už 21 rokov sú oficiálne prepojené mestá Leopoldov a Fertőszentmiklós. V minulosti pestovali najmä športové kontakty, neskôr sa preniesli aj do kultúry a dokonca aj gastronómie. Táto úrodná časť Maďarska na severe žije počas letnej sezóny najmä festivalmi. Počas víkendu v Leopoldove otvárali nové Jasličkovo a túto slávnosť si nenechali ujsť ani ich priatelia zo spomínaného mestečka. Pokračuje Martin Jurčo.

V Leopoldove otvorili jasle v rodinnom dome II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Najnovšie v Leopoldove chystajú rekonštrukciu kina na priestor pre kultúru a tento rok ešte plánujú oficiálne otvoriť aj stacionár pre seniorov. Samospráva má na konte niekoľko ocenení za architektonické projekty obnovy parku i budovy mestského úradu.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame