Jazyková jubilantka

Jazyková jubilantka

Hovorí sa: koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom. V minulosti bolo bežné, že mnohí šľachtici ovládali viac cudzích jazykov, vrátane jazyka učencov - latinčinu. O Alžbete Báthory dokonca kolovali chýry, že vedela asi 13 jazykov. Tie jazyky spomínam zámerne, pretože štátna Jazyková škola na bratislavských Palisádach sa práve v týchto dňoch - dožíva 70 rokov. Je jasné, že desiatky rokov existencie takej významnej inštitúcie, nemožno vtesnať do niekoľkých  minút nášho vysielania. Aspoň  zopár fragmentov zo života školy pri oslavách jej veľavravného výročia sa však pokúsila zmapovať moja kolegyňa Janka Bleyová.

Jazyková jubilantka I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V tomto roku už 70-ročná jubilantka: Jazyková škola na bratislavských Palisádach vzdeláva  v 15 jazykoch viac ako 3 tisíc záujemcov a štátne jazykové skúšky v nej absolvuje približne 500 študentov. Jednou z verných „študentiek“ je aj herečka Zuzana Frenglová, ktorá najskôr začala s kurzom nemeckého jazyka a v súčasnosti si naplno vychutnáva angličtinu. Vôbec ju však nezaskočila otázka Janky Bleyovej, či rozumie aj anglickým vtipom.

Jazyková jubilantka II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ten DEŇ D, teda slávnostný galaprogram pri príležitosti 70.výročia Jazykovej školy si zainteresovaní, ktorých mimochodom nie je málo, pripomenú vo štvrtok 27. júna.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame