Syndróm vyhorenia v práci zanecháva následky na zdraví a komplikuje životnú situáciu

Syndróm vyhorenia v práci zanecháva následky na zdraví a komplikuje životnú situáciu

Syndróm vyhorenia v práci zanecháva následky na zdraví a komplikuje životnú situáciu - veď priamo ohrozuje existenčné istoty. A nejde len o pocity, syndróm vyhorenia je už aj uznanou diagnózou. Hanu Michalčíkovú zaujímalo, aké majú ľudia skúsenosti s pocitom vyhorenia v práci, či už majú takúto skúsenosť za sebou?

Syndróm vyhorenia v práci zanecháva následky na zdraví a komplikuje životnú situáciu I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj keď sa väčšine ľudí pri pomyslení na termín vyhorenia, vynorí v mysli práca, predsa len vyhorieť môžeme aj v osobnom živote. A opäť je za tým nielen konkrétna osoba, ale aj celé prostredie, v ktorom žijeme a ľudia, s ktorými prežívame dni a noci, nesplnené nádeje a sklamania. Alebo ťažké životné situácie, napríklad chorobu najbližších, ktorá dokáže z človeka doslova vysať energiu a ísť z posledných síl. Hane Michalčíkovej to potvrdil aj náhodne oslovený muž, na ktorého následne reaguje opäť zakladateľ Inštitútu stresu Karol Kováč.

Syndróm vyhorenia v práci zanecháva následky na zdraví a komplikuje životnú situáciu II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ľudia dnes už nestoja o to, aby prežívali všetok čas v práci. Dlhodobo stúpa obľuba skrátených pracovných úväzkov  a flexibilný pracovný čas. Chcú žiť a pracovať  tam, kde majú okolo seba vzťahy.

Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame