Dve trnavské univerzity sa po prvý raz spojili a zorganizovali Detskú univerzitu

Dve trnavské univerzity sa po prvý raz spojili a zorganizovali Detskú univerzitu

Dve univerzity v Trnave sa po prvý raz spojili a zorganizovali Detskú univerzitu. Do projektu sa zapojilo občianske združenie Lifestarter s projektom Učiaca sa Trnava. Študenti predstavili deťom akademickú pôdu, jej predstaviteľov a ukázali im, že aj učenie môže byť zábavné a inšpiratívne. Viac povie Vlasta Cigánková.

Dve trnavské univerzity sa po prvý raz spojili a zorganizovali Detskú univerzitu I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Napriek prázdninám vymenili leňošenie za školu. Reč je o účastníkoch letnej Detskej univerzity, ktorú  v Trnave pripravuje Univerzita sv. Cyrila a Metoda a po 7. ročníkoch ju tentokrát organizuje spoločne s Trnavskou univerzitou a občianskym združením Lifestarter. Určená je pre deti vo veku 7 – 15 rokov, ktorým ponúkla zážitkové učenie a zábavné aktivity. Vlaste Cigánkovej povedala o ďalších plánoch rektorka UCM Katarína Slobodová Nováková.

Dve trnavské univerzity sa po prvý raz spojili a zorganizovali Detskú univerzitu II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Detská univerzita je inšpirovaná existenciou takýchto projektov v Európe a v Trnavskom kraji je prvou tohto druhu.

Autorka: Vlasta Cigánková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame