Malackí zberači

Malackí zberači

Stromov v mestách nie je nikdy dosť. Aj keď sú Malacky zeleným mestom, mladí dobrovoľníci sa rozhodli narušiť uniformitu klasickej verejnej zelene vysádzaním iných druhov a odrôd stromov. Združenie Malackí zberači vzniklo v roku 2015 a k čisteniu lesov v okolí Malaciek si pridali do svojho portfólia aj iné aktivity - vysádzanie stromčekov a ekovýchovu pre deti. Tatiana Šušková sa s Jánom Kunštekom, Borisom Pálkom a Petrom Medrickým vybrala skontrolovať zasadené stromy z minuloročného projektu Stromy pre Malacky:

Malackí zberači 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Detské sny stať sa, kvôli fascinácii smetiarskymi autami smetiarom, mladých chlapcov rýchlo prejdú. Zakladatelia združenia Malackí zberači sa „smetiarmi" stali dobrovoľne a od roku 2015 sa im podarilo zaktivizovať desiatky ľudí v okolí, inšpirovať iné združenia, aj získať niekoľko významných ocenení v oblasti rozvoja dobrovoľníctva a ochrany životného prostredia. Aj keď sa dnes snažia posunúť svoju činnosť aj do oblasti enviromentálnej výchovy a osvety, zdá sa, že do lesov a prírody sa budú musieť vracať s prázdnymi vrecami ešte dlho. Tatiana Šušková sa s Jánom Kunštekom, Borisom Pálkom a Petrom Medrickým vybrala na jedno „z miest činu."

Malackí zberači 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už dnes využívajú Malackí zberači voľný čas aj na prípravu neformálneho vzdelávania pre základné a stredné školy, spojeného s rôznymi aktivitami a kvízom. Na niektoré z najbližších podujatí sa určite vyberieme pozrieť aj s mikrofónom Rádia Regina.

 

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame