Holubyho lúky

Holubyho lúky

Aj v chladnejších dňoch je príjemné vybehnúť si do blízkej prírody.  Obyvatelia podkarpatských miest a obcí, ktorí do lesa majú skutočne blízko, majú teda výhodu. Lokalita, kam sa dnes vyberieme, je však ľahko dostupná všetkým.

Neďaleko mesta Pezinok v pohorí Malé Karpaty na začiatku Kučišdorfskej doliny sa nachádzajú krásne sa rozprestierajúce lesostepné Holubyho lúky.

Marcela Jedináková sa tam vybrala s mladým environmentálnym ekológom so zameraním na udržateľný rozvoj a dokumentaristom prírody Marošom Ondrejkom z občianskeho združenia Terra Carpathica.

Holubyho lúky 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme sa vybrali na príjemnú a nenáročnú prechádzku za mesto Pezinok, kde sa na začiatku Kučišdorfskej doliny rozprestierajú pútavé Holubyho lúky.

Marcela Jedináková sa nechala inšpirovať environmentálnym ekológom so zameraním na udržateľný rozvoj a dokumentaristom prírody Marošom Ondrejkom z občianskeho združenia Terra Carpathica.

Trvalo len pár minút, kým po poľnej ceste prišli na najbližšiu lúku.

Holubyho lúky 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj keď veľká časť pozemkov v tejto lokalite je v súkromných rukách, ochranári prírody veria, že čaro Holubyho lesostepných lúk sa zachová neporušené aj pre ďalšie generácie.

Autorka: Marcela Jedináková, Foto: Andrej Alena

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame