Ponitrianska magistrála

Ponitrianska magistrála

Ak patríte k vášnivým turistom, tak určite poznáte Ponitriansku magistrálu. Niektorí z vás možno absolvovali výstupy na niektoré z jej vrcholov. Veľký Tribeč, Vtáčnik či na Veľký Grič. Lukáš Števík oslovil turistu Michala Gracha z Klátovej Novej Vsi, aby mu porozprával o tejto viac dňovej turistke. Spolu so svojimi kamarátmi túto magistrálu prešiel od Nitry do Handlovej. Čo ponuka táto turistika sa dozviete v nasledujúcom príspevku.

Ponitrianska magistrála 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

My dnes spoločne prechádzame Ponitiansku magistrálu z tepla domova. Tá je dlhá 106 kilometrov a vhodná na letnú i zimnú turistiku. Lukáš Števík nám spolu s turistom Michalom Grachom, ktorý magistrálu prešiel, približujú v čom je zaujímavá, krásna a magická. Máme za sebou polovicu cesty a prešli sme veľkú časť Tribečského pohoria. Čaká nás výstup na najvyšší vrch pohoria Vtáčnik. Skôr ako sa tak stane,  musíme prejsť z jedného pohoria do druhého.

Ponitrianska magistrála 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ponitrianska magistrála prechádza dvomi pohoriami a má dĺžku 106 km. Počas 4 dní prejdete cez pohoria Tribeč a Vtáčnik. Na tento typ turistiky je potrebná kondícia, ale i turistické vybavenie. Napríklad aj bežky či snežnice.

Autor: Lukáš Števík Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame