Ako správne strihať hrozno, aby bol vinič zdravý a produktívny každú sezónu

Ako správne strihať hrozno, aby bol vinič zdravý a produktívny každú sezónu

Či už pestujete vínnu révu alebo stolové odrody, určite ste sa už stretli s otázkou - ako správne strihať hrozno, aby bol vinič zdravý a produktívny každú sezónu. A možno Vás táto otázka zaujíma iba ako nadšeného konzumenta. Práve rez viniča totiž rozhoduje o kvalitnej úrode hrozna.  Môžeme ho strihať aj teraz vo februári, keď je hrozno ešte vo vegetatívnom spánku? Aj o tom sa Miroslav Würfl porozprával s predsedom Račianskeho vinohradníckeho spolku Dušanom Žitným...

Ako správne strihať hrozno, aby bol vinič zdravý a produktívny každú sezónu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vinohradníci by mali strihať vinič práve teraz, v studenom februári.  Jeho rezom rozhodnú, akú energiu vloží  vinná réva do svojho rastu, a takisto ovplyvnia nielen  jej zdravotný stav, ale aj hojnosť jesennej  úrody hrozna...

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame