Špeciálne vysielanie na Deň Zeme v Rádiu Regina Západ

Špeciálne vysielanie na Deň Zeme v Rádiu Regina Západ

Deň Zeme nás každý rok núti zamyslieť sa nad tým, či si dostatočne uvedomujeme dôležitosť zdravého a neznečisteného životného prostredia pre náš život. Rádio Regina Západ sa pri tejto príležitosti rozhodlo pripraviť pre svojich poslucháčov v piatok 23. apríla 2021 špeciálne tematické vysielanie počas celého dňa.

Ráno

V Rádiobudíku budeme zvedaví na váš vzťah k našej Zemi. V rannej otázke dostanú priestor naši poslucháči.

Predpoludnie

Od 09:00 do 12:00 sa môžete tešiť na živé vysielanie zo Žitného ostrova - konkrétne z obce Brestovec. Tatiana Šušková, Richard Šümeghy a Táňa Záhoráková pre vás v tomto čase odvysielajú Predpoludnie s Rádiom Regina Západ - s podtitulom ZDRAVÁ KRAJINA. Všetci poslucháči, ktorí sa chcú strenúť s nami osobne sú vítaní v miestnom kultúrnom dome.

Táňa Záhoráková vám ukáže príklady zodpovedného podnikania v území. Starosta Brestovca poradí, ako motivovať obyvateľov miest a obcí k zodpovednej starostlivosti o svoje okolie. Martin Jurčo vám povie viac o hodnote územia Žitného ostrova. Spoločne v Brestovci zasadíme kvety ku Dňu Zeme a pozrieme sa na čistenie žitnoostrovských lúk dobrovoľníkmi.

Hosťami po 10-tej budú: Štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Juraj Smatana, generálny riaditeľ Slovenskej agentúry životného prostredia Michal Maco a primátor Kolárova Arpád Horváth. Porozprávame sa o podpore biodiverzity, o hlavných projektoch a dôležitých aktuálnych výzvach v lokalitách západného Slovenska.

Popoludnie

V popoludní z bratislavského štúdia si s Jurajom Červenkom pripomenieme 45. a 20. výročie vzniku CHKO Malé Karpaty. S Máriou Babinskou oslávime 20 rokov lesnej pedagogiky a Iveta Pospíšilová nás naučí, ako sa správať v lesoch, na poliach a lúkach. Nebude chýbať rubrika S batohom na pleciach a informácie o EkoKvíze, ktorého partnerom je aj Rádio Regina. Oslávte v piatok Deň Zeme s Rádiom Regina Západ.

Autor: Peter Valach

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame